Alles over een Newborn Fotoshoot

Newborn-fotoshoot-newborn-fotografie-babyfotografie-maarssen-vleuten-utrecht-breukelen-leidscherijn-nieuwegein

Gefeliciteerd met jullie (soon to be) baby! Heb je interesse in een newborn fotoshoot maar heb je een hoop vragen? Mooi, want ik heb ze allemaal voor je op een rijtje gezet 🙂

Newbornfotoshoot thuis

Ik krijg regelmatig de vraag ‘wat is een goede locatie voor een newborn fotoshoot’? Het antwoord is meestal, Thuis! Ik kom ontzettend vaak voor een sessie bij de ouders thuis. En wanneer je net een kindje hebt gekregen is het fijn om je huis niet uit te hoeven. Ruimtes waar ik het meeste kom tijdens de shoot is de slaapkamer, babykamer en soms de woonkamer. Heb je toch liever je shoot op een andere locatie? Ook dat is helemaal prima. Er zijn ontzettend veel prachtige daglicht studio’s die gehuurd kunnen worden en in sommige gevallen is buiten shooten ook een optie.

5 tips voor een geslaagde newborn fotoshoot

Geen shoot is natuurlijk hetzelfde maar hierbij een aantal tips zodat jullie je goed kunnen voorbereiden:

 1. Als eerste het beddengoed, want een groot deel van de sessie brengen we door in de slaapkamer. Heb je neutraal gekleurd beddengoed (het liefst zonder print) doe dit dan alvast op jullie bed. We willen namelijk dat jullie als kersvers gezin de aandacht trekken, niet het beddengoed 😉
 2. Het kan ook super mooi zijn om een huid-op-huid moment vast te leggen! Hiervoor is het wel fijn als de temperatuur in huis aangenaam is. Zorg daarom dat de temperatuur in de slaapkamer aangenaam is voor jullie kindje.
 3. Waar wil je later op terug kijken (en wat niet)? Als bepaalde momenten belangrijk voor je zijn om vast te leggen, geef dit dan zeker door aan je fotograaf. Misschien zijn de dagelijkse dingen zoals voeden en verschonen heel waardevol, de close-up beelden van het oh zo kleine handje van jullie kindje of een foto met jullie kat erbij. Als fotograaf is het fijn om te weten wat belangrijk is voor jullie zodat de shoot daar zoveel mogelijk op afgestemd wordt.
 4. Ruimte in de ruimtes. Als moeder van 3 weet ik dat je in de newbornfase van je kindje echt niet zit te wachten op een grote opruim actie. Mocht het toch lukken dan zou het al onwijs helpen om bijvoorbeeld de kleine rommeltjes van je nachtkastje in een lade te stoppen. Dan zie je minder spullen afleiden op de foto van waar het echt omdraait, jullie gezin!
 5. Last but not least, geniet ervan. Weet je wat het heerlijke is van een newborn fotoshoot? Je mag gewoon een uur lang onbeperkt knuffelen met jullie kindje. Tijdens de sessie leg ik jullie connectie vast en focus ik mij op jullie speciale band. Ik vind het belangrijk dat de shoot niet alleen prachtige beelden geeft maar ook een fijne ervaring voor jullie was.
newbornfotografie-utrecht-vleuten-newbornfotoshoot-maarssen-nieuwegein

Wat is de prijs van newborn photography in Utrecht?

Als lifestyle fotograaf in de regio Utrecht werk ik met drie prijspakketten. De prijspakketten zijn geldig voor zwangerschapsfotoshoots, newbornshoot en gezinssessies. Mijn prijzen voor een newbornshoot in de regio Utrecht liggen tussen de €175 en €300 afhankelijk van het pakket dat je kiest. De tarieven worden bepaald door het aantal digitale beelden dat je kiest. Ook zit er een (mini) album in je pakket zodat je ook een fysiek product ontvangt. Naast mijn pakketten kunnen er eventueel nog reiskosten bij komen. Op de pagina ‘investering‘ lees je precies wat er in mijn pakketten zit, de tarieven voor losse beelden en wat mijn reiskosten bedragen.

Hoe oud is een baby bij een newborn fotoshoot?

In principe probeer ik de newbornsessies in de eerste 6 weken na de geboorte te plannen. In mijn ervaring is wanneer een kindje zo’n 2 weken oud is het ideale moment. De baby is dan vaak nog lekker slaperig en nog erg klein. Maar dit is absoluut geen must. Doordat ik als lifestyle fotograaf de baby’s niet geposeerd neerleg hoeft de shoot dus niet in de eerste 10 dagen na de geboorte plaats te vinden. Persoonlijk vind ik dit ook erg heftig voor de ouders, zo dicht na de geboorte. Weet je wat ik het allerbelangrijkste vind? Dat het op een moment is dat jullie er klaar voor zijn. Of dat nou 2 weken na de geboorte of 2 maanden is, is helemaal aan jullie 🙂

newborn-fotoshoot-lifestyle-fotograaf-baby-fotografie-utrecht-breukelen-leidscherijn-vleuten-amersfoort-maarssen

Hoe lang duurt een newborn fotoshoot?

De meeste sessie duren ongeveer één uur maar het is even afhankelijk van wat voor een dag jullie kindje heeft. Soms duurt een voeding bijvoorbeeld wat langer en duurt de fotoshoot daardoor ook net wat langer. Wij volgen het ritme van jullie kindje en passen ons daar op aan. Waar ik bij de één misschien na 45 minuten mijn camera weer kan inpakken omdat we alle prachtige beelden al hebben. Duurt het bij de ander misschien wat langer.

Wat neemt een fotograaf mee tijdens een newborn sessie?

Oke, goed om te weten dat ik natuurlijk niet voor andere fotografen kan praten. Maar… ik ga naar een newbornshoot en ik neem mee…

 • Natuurlijk al mijn cameragear
 • Een paar neutrale hydrofiele doeken
 • Een neutraal dekentje
 • Een mozesmand
 • Een cocoon van Hvid
 • Eventueel kleding uit mijn clients closet voor mama
 • Een goed humeur want ik ben gek op baby’s 😉

Ik hoor je denken, heb je dit echt allemaal nodig? Nee, meestal gebruik ik maar een paar dingen. Maar op die manier hebben we genoeg opties mocht het toch nodig zijn. Ik kom liever goed voorbereid naar jullie toe!

newborn-fotoshoot-thuis-utrecht-5-tips-newborn-photography

Hoe plan je een newbornshoot?

Ik krijg weleens de vraag ‘hoe plan je dan een newborn sessie’. Want je weet natuurlijk niet wanneer je kindje komt en een fijn termijn is. In je zwangerschap kun je al contact met mij opnemen en aan de hand van je uitgerekende datum zorg ik voor voldoende plekjes in mijn agenda zodat ik de eerste twee weken na de geboorte sowieso plek heb! Wanneer je kindje is geboren plannen we dan de dag en tijd in.

En is je baby al geboren maar heb je in de zwangerschap nog geen shoot geboekt? Stuur gerust een berichtje om te sparren of neem even een kijkje in mijn online agenda. Via mijn online agenda kun je zelf je sessie boeken en heb ik gelijk de benodigde informatie. Side note, woon je verder dan 45 minuten rijden van Utrecht? Dan kan het zijn dat de tijd nog wat wijzigt i.v.m. reistijd maar uiteraard enkel in overleg.

lifestyle-fotograaf-maarssen-utrecht-vlueten-leidscherijn-gezinsfotograaf-newbornfotograaf

Zie ik je binnenkort voor mijn lens?

Ik kan niet wachten om jullie vast te mogen leggen. 

Liefs, Jadzia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.