Trouwen in het Dikke Torentje Eemnes

het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht

Afgelopen zaterdag was het zover. Ik mocht een bruiloft vastleggen op trouwlocatie ‘Het dikke torentje’ in Eemnes. Ik was hier nog niet eerder geweest maar als ik de website mocht geloven dan beloofde dit een echte A-locatie te zijn. Deze locatie is namelijk in maart 2024 uitgeroepen tot ‘beste trouwlocatie van Nederland’.

Neem een kijkje op de beste trouwlocatie van Nederland

Als trouwfotograaf in de regio Utrecht heb ik deze dag natuurlijk tot in de puntjes vastgelegd en neem ik je mee hoe de dag eruit zag. Lees je mee en vergeet niet door de foto sliders heen te klikken!

Getting ready

De dag begon op de trouwlocatie zelf. De bruid, bruidsmeisjes en moeder van de bruid maakte zich klaar in de luxe suite. De suite was bovenin de toren wat zorgde voor privacy, een prachtig uitzicht over de poldervelden en de bruid kon alles in de gaten door het ruime zicht. De make-up styliste creëerde prachtige looks bij de bruid en haar bruidsmeisjes. Daarna werd er een lunch geserveerd in de suite, de jurken nog even gestoomd en was het tijd voor het ‘getting ready’ moment. De bruid trok met behulp van haar bruidsmeisjes haar jurk, schoenen en sierraden aan.

trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht

Toen de bruid en haar bruidsmeisjes er helemaal klaar voor waren vertrok ik naar de bruidegom die verbleef met zijn groomsmen in het nabij gelegen hotel, Hotel Van der Valk Hilversum – De Witte Bergen. Toen wij naar de hotelkamer liepen kwamen wij langs een ruimte dat eruit zag als een Old english Pub. Dit bleek echt een fantastische ruimte om de grote groep mannen op de foto te zetten voor hun getting ready moment.

het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht

Wedding time

Ik reed terug naar het Dikke Torentje waar de eerste gasten kwamen binnen druppelen. Ik nam nog even goed de ceremonie ruimte door en als snel kwam daar geen bloemenmeisje maar een bloemen’bruidsjongen’, die naast bloemen strooien ook de gasten voorzag van een flesje flügel. De sfeer zat er gelijk goed in en de bruidegom kwam binnen. Vol verwachting wachtte hij tot de deuren open gingen en hij zijn bruid zou zien. Dit bruidspaar koos namelijk niet voor een ‘first look’ moment voor de ceremonie en zagen elkaar weer voor het eerst tijdens de ceremonie. De blik van de bruidegom naar zijn bruid was zo ontroerend.

trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht

Toen dit paar elkaar goed bekeken en liefdevolle blikken had uitgewisseld ging de ceremonie verder. Ontroerende verhalen van de ambtenaar van de burgerlijke stand zorgde al voor de nodige tranen. Gevolgd door hun, zelf geschreven, geloften naar elkaar. Hun trouwringen met een bijzondere betekenis en dan op het laatst het tekenen van de akte.

trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht

Proosten op het huwelijk

Na de ceremonie loopt het kersverse stel door een haag van hun lieve gasten, op naar het proost moment en de felicitaties. Dit was op het terras direct naast Het Dikke Torentje, heerlijk dat er zo weinig gereisd hoefde te worden en er meer tijd was om te genieten! Dit bruidspaar koos voor een sweettable i.p.v. een bruidstaart wow, wat was dat lekker! Ik at de lekkerste brownie en lemon merinque hapje ooit.

trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht

Bruidsreportage op de zandvlakte

Toen het bruidspaar was bijgekomen was het tijd voor de fotoshoot. Wij reden naar een nabij gelegen zandvlakte voor een fotoshoot van het bruidspaar. Dit was nog geen 5 minuten van de locatie vandaan en het bruidspaar genoot even van de rust en tijd samen. Het weer werkte perfect mee, het was namelijk net even licht bewolkt toen we de zandvlakte opstapte. De fotoshoot bestond uit interactie momenten met en tussen het bruidspaar zodat er weinig geposeerd hoefde te worden. De bruidsmeisjes gingen mee en hielpen hun lieve vriendin met haar sluier en af en toe en erg enthousiaste hond.

het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht-leidscherijn
het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht

Groepsfoto’s in hoog tempo

Na de fijne fotoshoot op de zandvlakte arriveerde wij weer op de trouwlocatie het dikke torentje en gingen gelijk door met de groepsfoto’s. De weddingplanner en ceremoniemeester coördineerde dit perfect en hielp ons door de juiste groepen op tijd te verzamelen. Van tevoren had ik een lijst ontvangen met wie er op de foto gingen en als laatste groepsfoto was er natuurlijk één van het bruidspaar met alle dag gasten.

trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht

Allemaal aan tafel!

Na de groepssessies was het tijd voor het diner. Op het terras werd het geserveerd en er stonden terrasverwarmers die gelukkig niet nodig waren door het goede weer. Van dit bruidspaar mocht ik als fotograaf gewoon mee eten met het diner i.p.v. een crewmaaltijd, super lief. Het drie gangen menu was heerlijk en het mee eten bleek ook erg praktisch te zijn. Zo mistte ik geen moment van het diner en kon gelijk mijn camera pakken wanneer er speeches waren. Na het hoofdgerecht leek het weer ineens om te slaan, harde windstoten en oei wat werd het koud. Het dessert werd daarom al in de feestzaal geserveerd.

trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht

Golden hour fotoshoot

Na het diner had ik even een rust momentje waarna ik opzoek ging naar een locatie voor wat golden hour foto’s. Het weer was namelijk weer opgeklaard. Na een rondje door de omgeving te lopen kwam ik teleurgesteld terug, er waren zoveel mooie weilanden maar nergens mochten/konden we in. We besloten de shoot in de tuin van het dikke torentje te houden en dat bleek ook een prima optie. De beelden zijn magische geworden door de warme gloed.

trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht-leidscherijn
het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht

Getting ready 2.0

Na de fotoshoot ging de bruid zich omkleden in haar tweede jurk. Ze had namelijk 2 jurken en maar liefst 3 paar schoenen voor de dag. Toen ze omgekleed was oefende het stel nog even hun openingsdans en even later arriveerde ze op hun feest. De DJ stond al klaar en de openingsdans was echt prachtig.

het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht-leidscherijn

Party time

Na de openingsdans gooide de bruid haar boeket terwijl het nummer ‘single ladies’ van Beyonce door de zaal galmde. Werd er flink gedanst en was er zelfs nog een prachtige vader-dochter dans. De DJ zorgde voor een fijne sfeer en voor de Photobooth werden de gekste bekken getrokken. Hierna keerde ik naar huis waar ik in de auto nog lekker na aan het swingen was van de muziek. Wat een prachtige dag en wat een feestje om te mogen vastleggen.

trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht-leidscherijn
trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht-leidscherijn
het-dikke-torentje-eemnes-trouwfotograaf-utrecht-amersfoort-bruidsreportage-trouwen-in-utrecht

Twee dagen later stuurde ik het bruidspaar een preview waarbij ik deze fantastische reactie kreeg.

Wil jij ook je trouwdag spontaan, warm en liefdevol laten vastleggen? Bekijk mijn site voor meer info of vraag gelijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

lifestyle-fotograaf-maarssen-utrecht-vlueten-leidscherijn-gezinsfotograaf-newbornfotograaf

Zie ik je binnenkort voor mijn lens?

Ik kan niet wachten om jullie vast te mogen leggen. 

Liefs, Jadzia

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.