Alles over een Zwangerschapsfotoshoot

zwangerschapsfotoshoot-zwangerschapsfotografie-utrecht-vleuten-leidscherijn

Gefeliciteerd met je/jullie zwangerschap! En super leuk dat je opzoek bent naar meer info over een zwangerschapsfotoshoot. Want echt, deze tijd gaat zo snel! Over een aantal maanden kun je je haast niet voorstellen dat je lieve baby’tje in je buik paste. Als moeder van drie vang ik de tijd even voor je met mijn camera. In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten en durf jij hierna je shoot in te plannen.

Wanneer plan je een zwangerschapsfotoshoot?

Het korte antwoord is idealiter doe je de zwangerschapsshoot tussen de 32 en 36 weken zwangerschap. Plan daarom je sessie op tijd zodat je gegarandeerd bent van een plekje. Maar er zijn natuurlijk meer factoren die mee spelen. Meer informatie vind je in mijn blog ‘wat is het beste moment voor een zwangerschapsfotoshoot’.

Welke locatie is geschikt?

Voor het kiezen van je locatie voor de zwangerschapsshoot is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen:

  • Hoe zit je ideale zwangerschapsfotoshoot eruit?
  • Wat vind je mooi en past bij jullie?
  • Hoe voel je je deze zwangerschap? Is een kleine wandeling naar bijvoorbeeld een buitenlocatie mogelijk?
  • Welk seizoen is het en durf je een beetje buiten je comfortzone te stappen?

Binnen fotoshootlocaties

De meest makkelijke locatie is natuurlijk gewoon lekker bij je thuis. Ook thuis kun je hele leuke zwangerschapsfoto’s maken. Voel je je daar niet comfortabel bij of heb je liever een studio? Ik huur regelmatig prachtige daglichtstudio’s om de shoots in te doen. Wanneer je een fotoshoot bij mij boekt en nog twijfelt over de locatie dan ontvang je mijn locatiegids. Hierin vind je verschillende daglichtstudio’s, de faciliteiten en kosten.

zwangerschapsfotoshoot-binnen-utrecht-fotograaf

Buiten fotoshootlocatie

Veel van mij klanten hebben de voorkeur om lekker buiten te shooten. De prachtige omgeving is simpelweg moeilijk te evenaren. Mijn favoriete buitenfotoshoot locatie is toch wel de soesterduinen door de mooie zandvlaktes en oude bomen. Ook op het strand kun je prachtig fotograferen. Let wel op, tegenwoordig is het niet meer toegestaan om op elke buitenlocatie te fotograferen. Doe je dit toch, dan riskeer je een boete. Vraag daarom altijd aan je fotograaf waar dit wel toegestaan is. Ook voor buitenlocaties heb ik een locatiegids met verschillende locaties, voorbeeldfoto’s en informatie over de bereikbaarheid van de locatie.

Wat zijn de prijzen van een zwangerschapsfotoshoot?

De tarieven van fotoshoots liggen simpelweg ontzettend uit elkaar. Geen fotograaf is hetzelfde en daarom kan ik enkel vertellen over mijn eigen prijzen 😉 Ik heb zelf drie verschillende pakketten waar je uit mag kiezen. Namelijk basic, deluxe en premium. Mijn prijzen voor een zwangerschapsfotoshoot liggen tussen de € 175 en € 300, afhankelijk van je wensen. Per pakket staat er aangeven hoeveel beelden in hoge resolutie je krijgt, hoelang we shooten en wat voor een album ik erbij lever.

Welke kleding draag je het beste tijdens een (zwangerschaps)fotoshoot?

Het allerbelangrijkste is dat jij je goed en zelfverzekerd voelt in de kleding die je draagt. Als jij je namelijk prettig voelt dan zie je dat terug in de beelden. Ik begrijp goed dat je geen zin hebt in een hele shopsessie of twijfelt over wat het beste bij elkaar past. Daarom ontvang je van mij een stylinggids bij de boeking van je shoot én mag je gebruik maken van mijn uitgebreide Cliënts Closet!

Leen een jurk voor je zwangerschapsfotoshoot (cliënts closet)

Ik heb een ruime collectie items die je mag lenen tijdens je fotoshoot. Denk hierbij aan jurken, tweedelige sets, kimono’s en accessoires. De items hebben wisselende maken tussen XS en XL. Veel van de items zijn zowel zwanger als niet zwanger heel mooi!

zwangerschapsfotoshoot-zwangerschapsfotografie-utrecht-vleuten-leidscherijn

3 Tips voor unieke zwangerschapsfoto’s

  1. Plan het juiste tijdstip. Ik vind zelf geen moment zo mooi als golden hour (het uurtje voor de zo ondergaat). Het licht is zacht, warm en simpelweg magisch. Dit geeft al zo’n andere sfeer aan je foto’s.
  2. Go outside the box, het is zo leuk om net dat beetje extra toe te voegen aan je shoot. Wees niet bang om wat nieuws uit te proberen. Denk hierbij aan het liggen in een bloemenveld, het water in gaan, iets schaarster gekleed op de foto gaan etc. Er zijn zoveel leuke ideeën te verzinnen.
  3. Varieer in outfits. Voor een zwangerschapsshoot vind ik minimaal één kledingwissel echt een must zodat je voldoende variatie in de beelden hebt. Maar je kunt ook voor twee compleet tegenstrijdige outfits gaan. Bijvoorbeeld eerst een zwierige jurk en daarna een mooie jeans met open blouse en hoed.
lifestyle-fotograaf-maarssen-utrecht-vlueten-leidscherijn-gezinsfotograaf-newbornfotograaf

Zie ik je binnenkort voor mijn lens?

Ik kan niet wachten om jullie vast te mogen leggen. 

Liefs, Jadzia

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.