Wat is het beste moment voor een zwangerschapsfotoshoot?

beste-moment-voor-een-zwangerschapsfotoshoot-utrecht-fotograaf-leidscherijn-vleuten

Gefeliciteerd, je bent zwanger!

Super leuk dat je kindje mag verwachten en je aan het oriënteren bent op een zwangerschapsfotoshoot. In deze blog beantwoord ik je vragen en help ik je het beste moment voor een zwangerschapsfotoshoot te bepalen.

Wat is het beste zwangerschapstermijn voor een fotoshoot?

De meeste zwangerschapsfotoshoots worden ingepland tussen de 32 en 36 weken zwangerschap. Bij de meeste mama’s is de zwangere buik dan al heel mooi rond en duidelijk zichtbaar. Maar die 32 tot 36 weken is een gemiddelde en houd geen rekening met je persoonlijke situatie. Er zijn een aantal dingen die je in overweging kunt nemen:

  • Hoe wil ik het liefst op de foto? Met een super zichtbare buik of is dat minder belangrijk?
  • Verwacht je één kindje of meerdere? Wanneer je meerdere kindjes verwacht kan je je shoot eerder inplannen gezien je buik meestal sneller zichtbaar is.

Ik heb ook meerdere vrouwen mogen fotograferen die al 38 of zelfs 39 weken zwanger waren en er echt prachtig opstonden! Kijk zelf maar eens 😉

beste-moment-voor-een-zwangerschapsfotoshoot-utrecht-fotograaf-leidscherijn-vleuten
Deze mama is 38 weken zwanger tijdens de zwangerschapsfotoshoot.

Wanneer boek je de shoot?

Als je de gelegenheid bent kun je in het tweede semester al op zoek naar je fotograaf en een moment inplannen. Het voordeel van op tijd inplannen is dat je ruim te tijd hebt om te kijken waar je naar op zoek bent en verzekerd bent van een plekje.

Maar lukt dit niet en kom je er pas verderop in je zwangerschap aan toe? Dan is er geen man overboord en kun je vaak nog prima op een later termijn de shoot inplannen.

beste-moment-voor-een-zwangerschapsfotoshoot-utrecht-fotograaf-leidscherijn-vleuten

Welke tijdstip geeft het mooiste licht?

Tijdens het inplannen van de shoot nemen we verschillende dingen door. Zoals:

  • Welke stijl spreekt je aan?
  • Waar wil je graag vastgelegd worden? Bijvoorbeeld bij je thuis, buiten of op een binnen locatie.

Het bepalen van de locatie is dan ook heel belangrijk wanneer we de tijd inplannen. Binnen fotoshoots plan ik het liefste tussen 10 en 16 uur in zodat we voldoende licht hebben. Wil je buiten shooten? Dan is het super tof om tijdens golden hour te gaan. Ik help je bij de voorbereiding, het kiezen van de locatie en het inplannen van het tijdstip.

Mag ik jouw verhaal vastleggen? Neem vrijblijvend contact met mij op!

Liefs, Jadzia

beste-moment-voor-een-zwangerschapsfotoshoot-utrecht-fotograaf-leidscherijn-vleuten-breukelen-nieuwegein-ijsselstein-houten
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.